Robotti-imurin käyttö

Nykyään on tullut markkinoille monenlaista siivousrobottia ja imuria, jotka lupaavat helpotusta siivoustyöhön.

Siivousrobotit yleistyvät hiljalleen kodeissa ja Robotteja löytyy imuroivia, sekä moppaavia malleja, tosin robotti-imuri on näistä suosituin. Itsenäisesti toimiva imuri harventaa perusteellisen imuroinnin tarvetta, mutta tavallista imuria tarvitaan yhä. Voidaankin sanoa, että robotti-imuri helpottaa ja vähentää jatkuvaa siivousta, mutta se ei korvaa perinteistä imuria.

Laitteiden myynti on moninkertaistunut viimevuosina ja uusia laitteita tulee markkinoille jatkuvasti. Robotti-imurin ideana on, että laite imuroisi kotona omatoimisesti, esim. silloin, kun asukkaat eivät ole kotona. Robotti-imurin ostaminen summassa on melkoista uhkapeliä ja käyttäjien kokemuksia kannattaa lukea ennen rahojen panostamista mihin tahansa laitteeseen. Ei kannata lyödä vetoa, että kallein imuri olisi aina paras, vaan usein imurin ominaisuudet kertovat totuuden. Netistä löytyykin paljon nettisivustoja, jotka sisältävät testejä, tai käyttäjäkokemuksia eri valmistajan laitteista. Robotti-imureiden hinnat vaihtelevat 200 € – 1000 € väliltä.

Jos olet hankkimassa automaattista siivousrobottia ota seuraavat asiat huomioon:

  • Siivottavat huoneet eivät saa olla tavaraa täynnä, koska robotti ei pääse ahtaisiin paikkoihin
  • Huoneet eivät saa sisältää kynnyksiä, koska robotti ei pääse nousemaan kynnyksen päälle
  • Useat robotit eivät kykene ajamaan räsy- tai hapsumaton yli, vaan ne jumittuvat
  • Useat robotit eivät kykene imuroimaan hyvin nurkkia
  • Robotin hinta kertoo usein akun kestosta ja halvempi robotti joutuu mennä lataukseen usein kesken siivouksen
  • Koska robotti-imuri käyttää akkua, on sen teho aina heikompi, mitä perinteisen imurin
  • Jos taloudessa on lemmikkejä ja ne oksentavat tai ripuloivat lattialle, tekee robotti jäljestä entistä pahempaa levittämällä sen pitkin huonetta

Alla olevassa linkissä tarkempaa infoa laitteiden testistä (vaatii kirjautumisen nähdäkseen tarkan pisteytyksen laitteelle)

Robotti-imurit