Järjestelmäkameran kennon puhdistus

Jokaisella kerralla, kun kamerasta irroitetaan objektiivi tai rungon suojus, altistuu kameran ”sisukset” pölylle ja muulle epäpuhtaudelle, jota ilmassa leijuu. Muotokuvaajalle tämä ei yleensä muodostu ongelmaksi, koska kuvia otetaan pääsääntöisesti suurilla aukoilla, kapealla syväterävyysalueella, jolloin hieman likainen kameran kennokaan ei kuvia pilaa.

Maisemakuvia kuvaavalle ongelma taas onkin hieman haastavampi – jos kenno on likainen, tulee pieniä aukkoja käytettäessä lopulliseen kuvaan pöly- ja likahiukkasten muodostamia tummia palluroita, joita joudutaan sitten kuvankäsittelyssä jälkikäteen poistamaan. Normaalisti valokuvaaja toimittaa kameran tässä tapauksessa valtuutettuun huoltoliikkeeseen puhdistettavaksi.

Tänään puhdistin toisen täyskennoisista rungoistani, eli Nikonin D700:sen. ”dokumentoin” puhdistusoperaation teille, jotka tuskailevat likaisen kennon kanssa suurten välimatkojen päässä huoltoliikkeistä! Välineet puhdistukseen saa vaikkapa Digitarvikkeesta.

On erittäin tärkeää huolehtia, että kameran akku on täyteen ladattu ennen puhdistuksen aloittamista. Mikäli akun varaus laskee liian alhaiseksi, saattaa kamera komentaa peilin alas kesken puhdistuksen!

Viittaukset: http://valokuvaajanne.fi – Janne Heinonen

Lue koko artikkeli http://valokuvaajanne.fi/blog/2013/06/jarjestelmakameran-kennon-puhdistus/

 


Photokuvat.fi – Valokuvia ilmaiseksi netistä

Photokuvat Kuvankaappaus NettisivuistaPhotokuvat.fi sivusto tarjoaa käyttäjilleen vapaasti ladattavia ilmaisia taustakuvia ja materiaalia. Sivustolla on kattavasti erilaisia kuvia lueteltuina eri kategorioihin, joita käyttäjät voivat selata. Kuvat sisältävät luontokuvia, tilannetapahtumia, esinekuvia ja monie muita kiinnostavia valokuvia. Netissä olevat useat kuvapankit ovat maksullisia, tai ne vaativat rekisteröinnin, mutta tästä poiketen Photokuvista kuvien lataaminen on aina ilmaista, oli kuvan käyttö sitten omille nettisivuille, tai yrityksen kaupallisille sivustoille. Tietysti kuvia ei voida myydä omina eteenpäin, joka olisi hyvin epäeettistä. Kuvien käytöstä Photokuvat pyytää vain lähdeviittauksen omille sivuilleen.

Siirry tästä Photokuvat.fi sivustolle