Frisbeegolf kiekkojen puhdistus

Frisbeegolf on hauska harrastus, jonka säännöt lähentelevät tavallista golffia, mutta pallon sijasta pelissä heitetään frisbeekiekkoa.

Kiekot likaantuvat helposti ja niihin tulee tehtyä usein merkintöjä, kuten puhelinnumeroita ja yhteystietoja, jotka pitää saada poistettua yhteystietojen vaihduttua. Merkinnät on usein tehty laadukkailla tusseilla, jotka eivät lähde helposti pois.  Myös kiekkojen kumin laadulla on merkitystä. Joistakin kiekoista tussimerkinnät lähtevät helposti irti ja toisista se ei tahdo irrota millään.

Asetoni, Metylietyliketoni, Xyleeni ja muut liuottimet, todella tehokkaita aineita, kun halutaan poistaa todellisen omistajan tiedot kiekosta, mutta kannattaa kuitenkin olla varovainen liuottimien kanssa, koska tässä voi pilata kiekon aika nopeasti myös vahvoilla liuottimilla. Star ja Champion muovit ovat niin pehmeitä, että usein tussi ”imeytyy” muovin huokosiin sisään ja näin ollen et saa tussia pois vaikka kuinka hinkkaat. Se sitten taas riippuu tussista, että miten hyvin se väri imeytyy muoviin. Itse stämppejen poisto liuottimilla onnistuu kyllä hyvin.

Toinen vaihtoehto merkintöjen poistoon on kiehuva vesi, mutta tämän kanssa saa olla varovainen, koska kiekon muotti saattaa mennä pilalle jos kiekkoa pidetään liian kauan kiehuvassa vedessä. Kiekon profiili saattaa muuttua jo yli 50 asteisessa vedessä ja tämä saattaa vääntää kiekon muotoa pilalle ja tehdä siitä epävakaan.


Frisbeegolf News

Frisbeegolf NewsFrisbeegolf News on tuore nettisivusto, joka tarjoaa käyttäjilleen uutisia liittyen frisbee golffaamiseen. Sivusto listaa kaikki tuoreimmat uutiset niin suomesta kuin ulkomailtakin. Jos pidät frisbeegolffista ja haluat lukea laajemmin tuoreimpia lajin uutisia on fresbeegolfnews.fi sinulle oikea valinta.

Siirry tästä frisbeegolfnews.fi sivustolle