Tag Archive | puhdistus

Järjestelmäkameran kennon puhdistus

Jokaisella kerralla, kun kamerasta irroitetaan objektiivi tai rungon suojus, altistuu kameran ”sisukset” pölylle ja muulle epäpuhtaudelle, jota ilmassa leijuu. Muotokuvaajalle tämä ei yleensä muodostu ongelmaksi, koska kuvia otetaan pääsääntöisesti suurilla aukoilla, kapealla syväterävyysalueella, jolloin hieman likainen kameran kennokaan ei kuvia pilaa.

Maisemakuvia kuvaavalle ongelma taas onkin hieman haastavampi – jos kenno on likainen, tulee pieniä aukkoja käytettäessä lopulliseen kuvaan pöly- ja likahiukkasten muodostamia tummia palluroita, joita joudutaan sitten kuvankäsittelyssä jälkikäteen poistamaan. Normaalisti valokuvaaja toimittaa kameran tässä tapauksessa valtuutettuun huoltoliikkeeseen puhdistettavaksi.

Tänään puhdistin toisen täyskennoisista rungoistani, eli Nikonin D700:sen. ”dokumentoin” puhdistusoperaation teille, jotka tuskailevat likaisen kennon kanssa suurten välimatkojen päässä huoltoliikkeistä! Välineet puhdistukseen saa vaikkapa Digitarvikkeesta.

On erittäin tärkeää huolehtia, että kameran akku on täyteen ladattu ennen puhdistuksen aloittamista. Mikäli akun varaus laskee liian alhaiseksi, saattaa kamera komentaa peilin alas kesken puhdistuksen!

Viittaukset: http://valokuvaajanne.fi – Janne Heinonen

Lue koko artikkeli http://valokuvaajanne.fi/blog/2013/06/jarjestelmakameran-kennon-puhdistus/

 


Photokuvat.fi – Valokuvia ilmaiseksi netistä

Photokuvat Kuvankaappaus NettisivuistaPhotokuvat.fi sivusto tarjoaa käyttäjilleen vapaasti ladattavia ilmaisia taustakuvia ja materiaalia. Sivustolla on kattavasti erilaisia kuvia lueteltuina eri kategorioihin, joita käyttäjät voivat selata. Kuvat sisältävät luontokuvia, tilannetapahtumia, esinekuvia ja monie muita kiinnostavia valokuvia. Netissä olevat useat kuvapankit ovat maksullisia, tai ne vaativat rekisteröinnin, mutta tästä poiketen Photokuvista kuvien lataaminen on aina ilmaista, oli kuvan käyttö sitten omille nettisivuille, tai yrityksen kaupallisille sivustoille. Tietysti kuvia ei voida myydä omina eteenpäin, joka olisi hyvin epäeettistä. Kuvien käytöstä Photokuvat pyytää vain lähdeviittauksen omille sivuilleen.

Siirry tästä Photokuvat.fi sivustolle

Frisbeegolf kiekkojen puhdistus

Frisbeegolf on hauska harrastus, jonka säännöt lähentelevät tavallista golffia, mutta pallon sijasta pelissä heitetään frisbeekiekkoa.

Kiekot likaantuvat helposti ja niihin tulee tehtyä usein merkintöjä, kuten puhelinnumeroita ja yhteystietoja, jotka pitää saada poistettua yhteystietojen vaihduttua. Merkinnät on usein tehty laadukkailla tusseilla, jotka eivät lähde helposti pois.  Myös kiekkojen kumin laadulla on merkitystä. Joistakin kiekoista tussimerkinnät lähtevät helposti irti ja toisista se ei tahdo irrota millään.

Asetoni, Metylietyliketoni, Xyleeni ja muut liuottimet, todella tehokkaita aineita, kun halutaan poistaa todellisen omistajan tiedot kiekosta, mutta kannattaa kuitenkin olla varovainen liuottimien kanssa, koska tässä voi pilata kiekon aika nopeasti myös vahvoilla liuottimilla. Star ja Champion muovit ovat niin pehmeitä, että usein tussi ”imeytyy” muovin huokosiin sisään ja näin ollen et saa tussia pois vaikka kuinka hinkkaat. Se sitten taas riippuu tussista, että miten hyvin se väri imeytyy muoviin. Itse stämppejen poisto liuottimilla onnistuu kyllä hyvin.

Toinen vaihtoehto merkintöjen poistoon on kiehuva vesi, mutta tämän kanssa saa olla varovainen, koska kiekon muotti saattaa mennä pilalle jos kiekkoa pidetään liian kauan kiehuvassa vedessä. Kiekon profiili saattaa muuttua jo yli 50 asteisessa vedessä ja tämä saattaa vääntää kiekon muotoa pilalle ja tehdä siitä epävakaan.


Frisbeegolf News

Frisbeegolf NewsFrisbeegolf News on tuore nettisivusto, joka tarjoaa käyttäjilleen uutisia liittyen frisbee golffaamiseen. Sivusto listaa kaikki tuoreimmat uutiset niin suomesta kuin ulkomailtakin. Jos pidät frisbeegolffista ja haluat lukea laajemmin tuoreimpia lajin uutisia on fresbeegolfnews.fi sinulle oikea valinta.

Siirry tästä frisbeegolfnews.fi sivustolle

 

 

Tietokoneen puhdistus

Tietokone kannattaa puhdistaa sen käytön mukaisesti. Jos tietokonetta käytetään paljon, on puhdistuskin tehtävä usein. Tietokone on kodin yksi eniten pölyä keräävistä laitteista, koska se imee ilmaa sisäänsä ja tuottaa sähkömagneettisen kentän, joka lisää pölyn kertymistä laitteen lähellle. Jos tietokone pääsee pölyyntymään pahasti, se lämpenee, tehot katoaa ja sähköä kuluu enemmän. Tietokoneen puhdistus muutaman kuukauden välein pitää koneen puhtaana.

Usein pelätään että tietokone saatetaan hajoittaa, tai saada sähköisku avaamalla kotelon, mikä ei pidä paikkansa, kunhan tekee ohjeiden mukaisesti. Tietokoneen siivous kotelon ulkopuolelta ei auta tilanteeseen ollenkaan.

Jos takuuehdot antavat myöten kotelon avaamisen, vie tietokone pihalle ja avaa kotelo, joka on todennäköisesti kahdella tai neljällä ristipäisellä ruuvilla kiinni. Puhdistukseen voidaan käyttää paineilmasprayta, tai kompressoria. Aina kun olet puhaltamassa prosessorin siiliä, tai muuta paikkaa missä näet tuulettimen, lukitse tuuletin esim puutikulla, jotta se ei pääse pyöriin puhalluksen yhteydessä. Liian kova ilmanpaine tuulettimessa saattaa rikkoa sen laakerit. On turha pelätä, että saisit komponentteja rikki paineilmalla, kunhan pidät välineet tarpeeksi kaukana niistä. Puhalla kaikki jäähdytyssiilit, virtalähde, emolevy ja kotelo.  Sulje  kotelo ja tietokone on puhdistettu.

Tietokoneen puhdistuksen ohella kannattaa katsoa tarjoaako pelaamasi casino tarpeeksi hyvät vedonlyöntibonukset

Jos puhdistamisella haitkin hitaan tietokoneen puhdistusta, kannattaa lukea Peliriihi sivuston oppaat osiosta neuvoja, jotka kertovat miten hitaan tietokoneen saa nopeutettua.


Kotisivupalvelut

Jos olet vailla kotisivujen tekijää, niin ota yhteyttä Mediapala.fi sivustoon. Kyseiseltä sivustolta saat laadukkaat kotisivut kilpailukykyiseen hintaan. Sivuston visuaalinen ulkoasu tuo silmäniloa ja varmistaa kaupat, mutta yritys ilman hakukoneoptimointia on usein lähes näkymätön internetissä. Tarjoamme asiakkaillemme www-osoitteen, sen rekisteröimisen, webhotellin eli kotisivutilan, sekä tarvittavat sähköpostilaatikot.

Karhunkielen käyttö

Karhunkieli on yleensä puhdistuslappu, jota voidaan käyttää siivouksessa pinttyneen lian irti hankaamiseen. Karhunkieltä voidaan käyttää pintoihin joka kestää kovaa hankausta. Ennen käyttöä olisi kuitenkin syytä varmistaa soveltuuko puhdistusta vaativa kohde karhunkielellä hankaamiseen. Esimerkkinä keraamiset liedet, teflonpintaiset paistinpannut ja kattilat eivät sovellu karhunkielelle, koska se naarmuttaa pinnan rikki.

Karhunkieli soveltuu erinomaisesti uuniritilöihin, grilleihin ja rautaliesille, joissa lika on pahasti pinttynyt.

Karhunkieliä myydään lähes kaikissa marketeissa missä on siivousvälineitä.

Siivousvälineiden puhdistaminen

Siivousvälineet tulisi puhdistaa mielellään jokaisen suursiivouksen jälkeen. Välineiden puhdistamisella pidennät niiden käyttöikää ja lian pinttymistä välineisiin.

Mopit kannattaa siivouksen jälkeen ensin kiertää kuivaksi ja tämän jälkeen huuhdella huolellisesti veden alla, kunnes moppi näyttää täysin puhtaalta. Huuhtelun jälkeen moppi tulisi vielä kiertää kuivaksi ja antaa kuivua hyvin ennen siivouskomeroon laittoa.

Siivouksessa käytetyt liinat ja rätit tulisi myös puhdistaa säännöllisesti, koska puhdistamaton rätti ei enään kerää pölyä, kuten uusi rätti. Likaiset rätit voidaan pestä koneessa, mutta nämä olisi hyvä pestä erillään muista vaatteista. Suositeltavaa olisikin rättien pesu käsin.

Pölyhuiska tulisi puhdistaa mielellään ulkona säännöllisesti. Likainen pölyhuiska ei sido pölyä, kuten uusi vastaava.

Siivousvälineiden uusimista tulisi harkita, jos niillä tehty työ tuntuu kestävän normaalia kauemmin, esim. sama kohta joudutaan peseen useaan kertaan. Perusvälineet siivoukseen voit ostaa ihan perus marketeista. Erikoisliikkeillä on usein myytävänä laadukkaampia ja monipuolisempia siivousvälineitä.

Siivousvälineiden ostossa ei kallein ole välttämättä se paras vaihtoehto. Siivousvälineitä kuten imureita kannattaa verrata ennen ostoa ja tehdä ostopäätökset sen mukaisesti.

Ilmastointikanavan puhdistus

Ilmanvaihtokanavien puhdistus tulisi tehdä taloissa joissa on koneistettu ilmanvaihto. Ilmastointikanavan puhtaus on yhteydessä sisäilman laatuun. Ilmastointikanavien putsaus suositellaan tehtäväksi 5-10 vuoden välein.

Ilmastointikoneen ja kanavien puhdistus vaatii erikoisosaamista ja erikoislaitteistot. Ilmastointikanavien puhdistuksen voi hoitaa paikallisten yritysten kautta, jotka puhdistavat kanavat erikoislaitteilla nopeasti ja vaivattomasti.

Jos päätät itse lähteä suorittamaan ilmastointikanavan puhdistusta ovat Bosch työkalut ja muut vastaavat merkkivälineet ehdottomia järjestelmän avauksessa.

Vaikka talossa ei ole koneellista ilmanvaihtoa olisi ilmastointikanavien puhtaudesta silti huolehdittava. Ilmastointikanavan venttiilit voi puhdistaa joko imuroimalla tai pyyhkimällä. Venttiilin irroittamalla voit katsoa ilmastointikanavan sisälle jos putkistoon on kertynyt pölyä ja likaa.

Jos perheessä on astmaatikkoja tai asunto alueella missä paljon katupölyä, on puhdistus suoritettava useammin.

Jos puhelinmyyjä kauppaa ilmastointiputkien täydellistä siivousta, ei tarjousta kannata vastaanottaa suoraan. Kilpailuttamalla voit säästää urakassa useita satoja euroja. Muista kuitenkin, että halpa ei ole välttämättä se paras vaihtoehto.

WC:n siivous

WC:n siivous olisi hyvä tehdä ainakin kerran viikossa. Lisksi myös WC pönttö ja istuinosa olisi hyvä pestä kerran kuukaudessa tehokkailla aineilla. Näin pinnat eivät pääse pinttymään.

WC istuin tulee puhdistaa sekä päältä ja alapuolelta. Tämä tulisi tehdä myös WC pytyn kannelle. WC on suositeltavaa puhdistaa tehokkailla puhdistusaineilla. Pinttyneeseen likaan WC pöntössä voi käyttää vaikka hapanta pesuainetta, minkä pH-arvo on alle 7. Jos WC pönttöön on jäänyt tummia saostumia, johtuu tämä kalkista, joka on kerännyt lisäksi muutakin likaa.

Useat suosivat myös Etikkaa WC pöntön puhdistukseen, joka poistaa tehokkaaasti saostumia. Osa WC pönttövalmistajista suosittelevat oksaalihappoa saostumisien poistoon. Oksaalihappoa voi ostaa vaikka apteekista. Pesun jälkeen WC pönttö olisi hyvä neutralisoida emäksisellä pesuaineella.

WC pönttöä ei tule hankaa esim. karhunkielellä, koska tämä voi vaurioittaa WC pöntön pintaa. Jos pinta vaatii hankaamista, voidaan tämän tilalla käyttää esim. ruokasoodasta ja vedestä tehtävän seoksen käyttöä.