Tag Archive | Pölyhuiska

Siivousvälineiden puhdistaminen

Siivousvälineet tulisi puhdistaa mielellään jokaisen suursiivouksen jälkeen. Välineiden puhdistamisella pidennät niiden käyttöikää ja lian pinttymistä välineisiin.

Mopit kannattaa siivouksen jälkeen ensin kiertää kuivaksi ja tämän jälkeen huuhdella huolellisesti veden alla, kunnes moppi näyttää täysin puhtaalta. Huuhtelun jälkeen moppi tulisi vielä kiertää kuivaksi ja antaa kuivua hyvin ennen siivouskomeroon laittoa.

Siivouksessa käytetyt liinat ja rätit tulisi myös puhdistaa säännöllisesti, koska puhdistamaton rätti ei enään kerää pölyä, kuten uusi rätti. Likaiset rätit voidaan pestä koneessa, mutta nämä olisi hyvä pestä erillään muista vaatteista. Suositeltavaa olisikin rättien pesu käsin.

Pölyhuiska tulisi puhdistaa mielellään ulkona säännöllisesti. Likainen pölyhuiska ei sido pölyä, kuten uusi vastaava.

Siivousvälineiden uusimista tulisi harkita, jos niillä tehty työ tuntuu kestävän normaalia kauemmin, esim. sama kohta joudutaan peseen useaan kertaan. Perusvälineet siivoukseen voit ostaa ihan perus marketeista. Erikoisliikkeillä on usein myytävänä laadukkaampia ja monipuolisempia siivousvälineitä.

Siivousvälineiden ostossa ei kallein ole välttämättä se paras vaihtoehto. Siivousvälineitä kuten imureita kannattaa verrata ennen ostoa ja tehdä ostopäätökset sen mukaisesti.