Tag Archive | Auton siivous

Auton siivous

Auton sisäsiivous on hyvä aloittaa imuroimalla istuimet ja lattiamatot, jotka tavallisesti ovat kovimmalla kulutuksella. Kun irtolika ja pöly on poistettu, on varsinaisen puhdistuksen aika. Hyvillä aineilla ja puhdistusmenetelmillä auto saadaan usein itse puhtaaksi, mutta kaikkein vaativimpiin tapauksiin on auton penkkien teolliseen puhdistukseen suunniteltu voimakas painehuuhtelulaite, jolla tehtävä pesu on kuitenkin ammattilaisten työtä ja vaatii ainakin 3 tunnin kuivumisajan.

Tahrojen poisto auton penkeistä

Tahra voidaan poistaa verhoilusta usealla eri tavalla. Kuivapesuna pestynä voidaan verhoiluun käyttää vaahtopesupulloja, joita saa ostettua autoalan liikkeistä, tai monista suuremmista marketeista, jotka myyvät autonhoitotuotteita. Vaahtopesussa pesuaine suihkutetaan penkkiin, annetaan hetken kuivua, harjataan ja imuroidaan pois. Omissa puhdistuksissa esim. kevyet öljy- ja likatahrat lähti vaahtopesullakin suhteellisen hyvin vaaleista penkeistä, mutta ilman suurta harjaamista tahrat pysyi ja harjaamisen kanssa on oltava varovainen, ettei kankaan pintaa kuluta liikaa. Toistamalla pahimman tahrapaikan kohdalla vaahtopesu ja harjaamalla hieman eri suuntiin, lähti öljytahrat melko hyvin pois.

Kuivapesun vaihtoehtona on märkäpesu. Auton penkkien märkäpesussa voidaan käyttää esim. ihan vettä ja fairia, mutta pitää muistaa ettei hankaa vaan painelee sen saippuaveden siihen kankaaseen ja sitten kuivalla pyyhkeellä kuivaa sen painelemalla niin lika jää pyyhkeeseen. Myös höyrypesuri on kätevä laite auton penkkien ja sisustan pesemiseen, mutta höyrypesurin tulisi olla mielellään malli, jossa on myös imumahdollisuus, koska muuten kankaat saattavat jäädä liian märäksi pesun jäljiltä. Jotkin automerkit ovat ahnaita imemään vettä lattiamattojen eristeisiin. Höyrypesussa on oltava varovainen, koska liika yrittäminen samassa penkin tahrassa saattaa kuluttaa pinnan rikki, tai saa istuimet kuluneen näköiseksi.


Retroautot.fi

Retroautot.fi on suomalainen vanhoihin klassikkoautoihin keskittyvä blogi- ja nettisivusto. Retroautot tarjoaa kattavan määrän esittelyitä eri automerkeistä, kuten Opel, Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Vauxhall, Volvo, Ford, Toyota, Saab, Dodge, Datsun ja monia muita 60-80 lukujen välillä valmistettuja klassikoautoja. Autoesittelyiden lisäksi sivustolta löytyy paljon teknistä tietoutta, esimerkiksi auton tekniikka-osiosta kytkentäkaavioita ja muuta autoihin kuuluvaa teknistä ohjetta. Sivustolta löytyy myös Pinup-kuvia, joka sisältää pienimuotoisen kalenterin, jossa Pinup tyttö esittelee upean auton.

Tervetuloa vierailemaan Retroautot.fi sivustolle!